Kuuntelin nujertuneena keskustelua kahvipöydässä ihmisten jouluvalmisteluista. Kuka oli ripustanut jouluverhot, kuka joulutähden, joku taas oli ostanut joulukukan ja toinen kiinnittänyt joulukoristeita. Juulukuusestakin intoiltiin, kuinka se tänä vuonna koristellaan ja kuinka se kaadetaan koko perheen voimin yhdessä metsästä. Minutkin huomioitiin keskustelussa, mitä jouluvalmisteluita olin tehnyt. Kysyin laskettiinko parhaillaan mutustelemani joulutortun syöminen jouluvalmisteluksi.

Mitäpä luulette. Jos talossa asuu n määrä kissoja joiden keski-ikä vaihtelee 0-16 vuoden välillä, jouluverhot eivät ehkä ole se kivoin vaihtoehto. Ellei satu tykkäämään suikaleverhoista, sellaiset ihanat kivat verhothan suorastaan kutsuen huutavat kissanpoikasia kiipeilemään! Kyse ei ole siitäkö ettei niillä olisi kissapuita, niitä riittää omansa joka huoneeseen. Jos haluatte tietää miksi nimenomaan verhoissa on niin kiva kiipeillä, kysykää kissoilta, itse en ole tätä kuntolajia vielä kokeillut ja tuskin jäisin siihen koukkuun vaikka kokeilisinkin. Joulukukkakin on kiva ajatus, tosin niistä moni on myrkyllinen. Kokeilin tässä yhtenä päivänä myrkytöntä vaihtoehtoa ja ostin pitkiä ruusuja ison maljakon täyteen. Ehdin ihailla näkyä alle viisi minuuttia, sen jälkeen nuorin kissa ihastui kukkasiin niin ikihyviksi että loikkasi pöydälle halaamaan maljakkoa! Koko komeus tipahti tietenkin lattialle ja sainkin sitten suorittaa perusteellista (esi) joulusiivousta hyvän tovin. Tarvitseeko jatkaa? Arvaattekin ehkä mitä kävisi joulukoristeille, -kuuselle ja joulutähdelle?

Onhan sitä toki myös muutama sellainen asia joilla kissahuushollikin voi tehdä joulua. Niinkuin juoda glögiä. Tosin mukia ei voi laskea mihin vain eikä hetkeksikään silmistään, koska kissoista on niin kiva maistella kaikkea! Olenkin typistänyt jouluvalmistelut lähestulkoon siihen että vaihdan pöydälle jouluiset tabletit, WUHUU! Unohdinko muuten mainita kynttilät, ehdoton no-no, vaikka ne olisivat omiaan tuomaan tunnelmaa. No, ainahan kynttilät voi laittaa johonkin vaasiin ja polttaa siinä touhussa näppinsä, mutta mitä vaasiin tulee, muistatte ehkä vielä ylempää tapauksen ruusut maljakossa.

Ainahan jää sentään joulukuvioitu vessapaperi! Tosin senkin kanssa kissanpoikanen saattaa haluta viettää lotushetken jos toisenkin joulukiireittensä keskellä. Kai se ympäri kämppää vedetty ja silputtu vessapaperikin käy joulukoristeesta näinä lumettomina aikoina.