Kun kissamutsi poistuu kotoaan pidemmäksi kuin yhdeksi kissojen ruokintaväliksi, hänestä kuoriutuu kirjailija! Kissojen hoito-ohjeita pitää nimittäin kirjoittaa n. romaanin paksuinen nippu. Olen yrittänyt esittää nykytekniikkaa avuksi, jos jokin asia on epäselvä niin voin soittaa ja kysyä asiasta. Turhaan.

Asun vakituisesti kissalassa ja tunnen jokaisen asukkaan. Toisinaan epäilen, etten välttämättä tiedä kissojen päälukua (sijoituskissojahan voi asua vaikka missä), mutta olen täysin varma että kotonani asuvat kissat tunnen naamalta ja teidän nimeltä. Hoidan niitä normaalisti päivittäin, enkä ole tumpelo. Pystyn tarvittaessa hoitamaan siinä kuin kissamutsikin.

Silti kissojen hoito-ohjeet alkavat välillä jopa sillä, että kissat esitellään kuka kukin on -tyyliin. Erilaisista hoitotoimenpiteistä on vuokaavioita joiden katselusta menee vain pahemmin ymmälleen. Tarkat ohjeet menevät joskus hiukan yli hilseen, vai mitä sanotte määrästä reilu vajaa desi nappuloita?

Jotenkin myös tuntuu, että jos on tilanne päällä niin sitä vain hoitaa tilanteen parhaaksi näkemällään tavalla eikä tartu manuaaliin ja ala ihmettelemään löytyisivätkö ohjeet sivulta 112.