Moni tuskin haluaa synnyttää kotona makuuhuoneessa joskin näitäkin henkilöitä löytyy. Omalta kohdaltani voin todeta, että makuuhuone jossa käsittääkseni pitäisi saada nukkua ja levätä rauhassa, muuttuu kissan synnytyksen aikaan normaalia levottomammaksi ympäristöksi. Homma alkaa siten, että synnytyssairaalaksi nimetty pahvilaatikko muuttaa makuuhuoneeseen. Kissankasvatuksen alussa kissamutsi jaksoi koristaa laatikon ties millä helmapitsilakanalla jotta loota olisi kaunis. Nyt tähän touhuun ei olla lähdetty moneen pentueeseen edes kissanpentujen silmien auettua. Jos kuvissa näkyy ruma pahvilaatikko niin sitten näkyy, kaikki tuijottavat kuitenkin pentuja. En ole tullut kysyneeksi keneltäkään feng shui -stylistiltä mitä tuollainen pahvilaatikon rumilus tekee makuuhuoneen ilmapiirille. Ehkä parempi kun en tiedäkään.

Pahvilaatikkoon tulee sisustukseksi patja jossa on sopiva tyynyliina. Tarpeen vaatiessa patja tulee saada kiinni pahvilaatikon pohjaan mikäli kissaemo haluaa jemmata pentunsa vaarallisesti patjan alle. Synnytyksen ajaksi patja suojataan vanhusten inkontenssisuojilla, synnytyksessa erilaisia verta ja suolenpätkiä esiintyy aina. No, ainakin navanpätkiä. Navanpätkät tuleekin putsata betadineliuoksella napatulehduksen välttämiseksi. Pentujen painoja dokumentoidaan vähintään kahdesti päivässä, jotta jokaisen pikkuisen painon nousu saadaan varmistettua. Jostain syystä synnytyssairaalan valot tulee olla päällä yötä päivää, jotta kissamutsi voi hetkenä minä hyvänsä varmistaa pesueen voivan hyvin.

Makuuhuoneen lämpötilaa seurataan kuin tutkimuslaboratoriossa lämpömittarilla, koska pienet pennut eivät osaa säädellä lämpötilaansa itse. Jos joku pikkuinen on heikompi kuin muut tai se saa nisäarvonnoissa huonon kortin, sitä nostellaan nisälle kaiken aikaa (näistä pennuista tulee muuten aina ihmisläheisempiä kuin muista pennuista). Kaikista rääpäleimpiä pikkukissoja letkuruokitaan pari kertaa, että ne saavat elämänlangasta kiinni. Kissaemo on usein niin höpsähtänyt lapsiinsa, että ei muistaisi itse syödä, juoda tai käydä hiekkalaatikolla - kissamutsi ja väsyneet kanssaihmiset osallistuvat kissaemon aktivointiin näissä puuhissa.

Toisaalta odotan innostuneena kun kissanpentuja tulee pitkästä aikaa. Toisaalta olen jo liian konkari tällä saralla, että jaksaisin olla kovin innostunut -tiedän jo aivan liian hyvin mitä tuleman pitää. Täytyy vain toivoa, että kaikki sujuu ensikertalaisella hyvin ja pennut syntyvät terveinä sekä reippaina!