En väitä olevani mikään Teuvo Loman, mitä sisustamiseen tulee. Kissamutsille nämä asiat taas olivat henki ja elämä kun tapasimme. Sittemmin kissat ovat onnistuneet manipuloimaan häntä tässäkin asiassa.

1. Kumolleen kaadetut kissapuut. Olisi kamalaa jos kissanpennut tippuisivat korkeista kissapuista leikkiessään. Näin ollen kissamutsin visuaalista silmää ei paina ollenkaan se, että hän vaatii kissapuut kumolleen aina kun on pentuja. Omaan silmään kissapuut ovat aina rumia, kumollaan ne s******nan kamppaajat ovat vielä vaarallisia. Mutta ei hätää, jos selviät muutamasta ensimmäisestä viikosta halkaisematta pimeässä kalloasi kun kompastut kumottuun puuhun, opit kyllä. Ne ovat nimittäin useamman kuukauden kumossa.

2. Munakenno takassa. Luit oikein. Jos haluat suuhusi vain eettisesti tuotettuja munia, on kätevin tapa ostaa ne joltain tuottajalta, joka läpäisee seulasi. Isossa kennossa. Jos jääkaapissa ei ole tilaa, niin voi olla että vilkkaan kissalauman kanssa ainut toimiva ratkaisu on kissamutsin patentoima "munakenno takan leivinosassa".  Pyydän kuitenkin saada huomauttaa, että a) takka on asunnossa melko näkyvällä paikalla b) en tiedä muita ihmisiä jotka sisustaisivat laittamalla munat takkaan c) jos olisin aikana ennen kissoja tehnyt jotain vastaavaa, olisi kissamutsi luultavasti antanut minulle samanlaisen käsittelyn, mitä kissojen tiedetään antavan pienriistalle.

3. Taitellut verhot. En puhu nyt kaappiin taitelluista verhoista vaan verhotangon päälle taitelluista verhoista. Aikoinaan kun taloon tuli kissanpentu tai kissanpentuja, oli tapana irrottaa verhot, pestä ne ja palauttaa paikalleen kun riiviö ei enää kiivennyt verhoihin. Joskus käytössä oli jopa harjoitusverhot, joiden kanssa ei ollut niin väliä. Sittemmin kissamutsi totesi touhun ilmeisesti turhaksi ja alkoi nostaa verhot verhotangon päälle. Kätevää. Rumaa. Näkyyn tosin melkein tottuu monen kuukauden aikana.

4. Hiekkalaatikko nojatuolissa. Joskus joku pikku kusiainen (kissanpentu) saa päähänsä alkaa pissimään esimerkiksi nojatuoliin. Jos hajujen poistaminen ja tehokas pesu eivät auta, on kissamutsin seuraava temppu nostaa pikkukissojen hiekka-astia nojatuoliin.  En kommentoi asiaa tämän enempää, mieti omalle kohdallesi esimerkiksi siitä näkökulmasta, että keille näitä huonekaluja lopunkaiken hankitaan.

5. Sohvatyynyt, paperit ja kengät ympäri kämppää. Pikkukissoissakin asuu pikku sisustaja. Tämänhetkiset pennut ovat erikoistuneet levittämään edellämainittuja tavaroita ympäri kämppää ja lattioita. Ihannetilassa joka paperille, kengälle jne olisi toki paikkansa kaapissa. Konmarituksen hengessä olisin valmis luopumaan myös sisustustyynyistä, kissamutsin näkemyksen mukaan taas more is more.

Suurin ongelma ehkä henkisesti onkin, että huomaan pikkuhiljaa tottuvani näihin erikoisuuksiin. Oma ihannetilani olisi, että tavaraa olisi mahdollisimman vähän, olisi siistiä ja avaraa. Tämän vuoksi raivaankin erilaisia suihkepulloja, käsidesejä, kissanleluja jne paikoilleen samaa tahtia kuin kissamutsi kantaa niitä esiin. Loputonta. Olenkin alkanut salaa haaveilemaan miesluolasta, josta kerron teille tuonnempana!