Voisiko Turku jo julistaa sen joulurauhan, kiikutan koko kissakatraan kuulemaan tätä julistusta! Tai edes sen pahimman riiviön. Tiedättekö sen hetken aamulla kun pitää nousta todella aikaisin, mutta saa nukkua vielä puoli tuntia. Ihana tunne. Jos juuri sillä hetkellä riiviökissa ei tee tieteellisiä kokeitaan (mitä lautaselle tapahtuu jos sen tiputtaa maahan). Mikään ei herätä kuten aamuinen lasinsirujen siivoustuokio koko keittiön alueella. Nopean toiminnan joukkojen ansiosta sirut ovat nyt roskiksessa, eivätkä kenenkään räpylässä.

Aamuherätys saa aivan uuden sävyn kun on nukkunut huonosti. Nuorin kissa nimittäin on inspiroitunut ystävänsä äidiksi tulosta ja saanut ensimmäisen kiimansa näinkin eksoottiseen vuodenaikaan.Joululaulut saavat uuden merkityksen.

Oletko elänyt samassa taloudessa kiimaisen kissan kanssa? Jos et, onnitteluni. Jos olet, osanottoni. Itseltäni löytyy tästä kokemusta pian muutamalta vuosikymmeneltä. Väsyttää. Ja joskus v*tuttaakin totta puhuen. Kiimainen kissa on jonkinlainen luonnonoikku, joka ei väsy eikä hiljenen. Eli hyvää joulua minulle! Nyt onkin jäljellä enää jännitys, merkkaileeko tämä yksilö kiimassa. Tai siis merkkaileeko se paljon vai tosi paljon. Veikkaan, että pissanhajunpoistoainepullo ja pesuräti kasvavat käteen kiinni tänä jouluna. Ehtiiköhän punaviinipulloa edes avata?

Mitä the Kissamutsi tekee tällaisessa tilanteessa. Alkaa tietenkin kuumeisesti miettiä, kuka sulhaseksi! Kaikki sulhasehdokkaat ovat vielä liian nuoria, koska kissaneitokainen tulikin luultua aiemmin kiimaan. Joulukorttien lähettelyn sijaan hän alkaa lähetellä viestejä kasvattajatutuilleen kolliehdokkaista. Kuinka ollakaan, sopiva kolliehdokas löytyy. Sen leikkausaika perutaan oitis ja treffejä aletaan suunnitella seuraavaan kiimaan. Painan leuan rintaan. Suunniteltu lapin reissu keväältä on sanattomasti peruttu, onhan luvassa jotain tärkeämpää.